Fri frakt inom Sverige
  Snabba leveranser
  0706-280706 (07.30-15.30)
  kundtjanst@tikei.se
TIKÉI Mineral Cosmetics
Hem Support Om TIKÉI

Om företaget TIKÉI

TIKÉI Mineral Cosmetics

Om TIKÉI


Allmänt om TIKÉI AB
TIKÉI startades 2006 och är beläget i Helsingborg, Skåne.
Företaget drivs av mig, Tina, och mina kollegor Bitte, Martin, Monica och Björn.

Hur det startade
Som yngre hade jag en del finnar och det som fanns att tillgå då på 80- och 90-talet var Clearasil. Det blev inte ett dugg bättre av det (snarare mycket sämre) och finnarna höll i sig långt efter tonåren (det vet ju alla att det ska försvinna då...hmm).

Eftersom jag såklart ville täcka över finnarna så började jag använda foundation och andra sminkprodukter som bara gjorde saken ännu värre. Inget fungerade.

Jag hörde talas om mineralsmink (efter många år!) och bestämde mig för att testa. Jag trodde ärligt talat inte att det skulle vara någon skillnad mot det andra sminket jag använde. Men jag blev förvånad! Dels såg det naturligare ut och dels så kändes det mycket bättre på huden. Finnarna försvann också nästan helt på kort tid.

Tyvärr innehöll produkten jag hade köpt Bismuth Oxychloride och efter några månader så började det klia när det blev varmt. Hyn blev också lite sämre igen och jag fattade inte alls vad som hade hänt. Jag började läsa runt på Internet och förstod att det var bismuthen som var problemet. Jag började leta efter andra märken, utan bismuth, men hittade inget som jag gillade till 100%.

Det var då jag beslöt mig för att försöka göra det själv. Det blev såklart inte så bra de första gångerna, men för varje försök så blev det bättre. Det tog några år innan jag hade hittat det absolut perfekta foundationreceptet. Det är den foundation vi nu erbjuder er! Jag hoppas att ni kommer att bli lika förtjusta i den som vi är!

Bakom produkterna ligger flera års testande och experimenterande för att få fram så bra produkter som möjligt. Experimenterandet och testandet pågår kontinuerligt och tanken är att hela tiden utöka sortimentet. Vi strävar alltid efter att produkterna skall vara så naturliga som möjligt.

Vår ambition
Vår ambition är att kunna erbjuda mineralsmink med hög kvalitet till ett bra pris! Tanken är att alla ska kunna ta del av det fantastiska som mineralsmink faktiskt är!

TIKÉI Mineral Cosmetics

Om produkterna


Allmänt om produkterna
Allt mineralsmink som säljs på tikei.se är tillverkat av oss. Vi köper inte in färdiga produkter från andra företag och packar om. På det sättet har vi full kontroll över alla ingredienser och Du kan alltid lita på att det Du köper håller hög standard.

Bismuth Oxychloride
Vi avstår från ingredienser som Bismuth Oxychloride som kan orsaka klåda och irritation hos vissa personer.

Titandioxid/Zinkoxid och nanopartiklar
Det har förekommit en del varningar och rapporter angående titandioxid och zinkoxid i form av nanopartiklar. Nanopartiklar har på senare tid misstänks kunna tränga in i huden och orsaka cancer. I solskyddskrämer tex, används ofta nanopartiklar eftersom man vill att krämen ska bli genomskinlig på huden. För att få den effekten krävs det att partiklarna är väldigt små.

Vi använder både Zinkoxid och Titandioxid i våra produkter men inte i form av nanopartiklar. I våra produkter är vi ute efter den vita färgen som Titandioxid och Zinkoxid ger och därmed är även partiklarna många gånger större än nanopartiklar, mer än 10 gånger så stora som den översta gränsen för en nanopartikel.

Återförsäljare
Vi har valt att inte ha några återförsäljare utan all försäljning sker direkt från hemsidan. Detta gör att vi istället kan hålla bra priser och Du som kund slipper betala en massa mellanhänder!

Lagar och förordningar
Alla produkter som säljs på tikei.se är tillverkade enligt GMP (Good Manufacturing Practice), vilket bland annat innebär att de är tillverkade i en ren miljö, att alla batcher är väl dokumenterade och spårbara och att full innehållsförteckning finns med på varje produkt.
Alla produkter på tikei.se är registrerade hos Läkemedelsverket, vilket är ett krav om man tillverkar eller importerar och säljer kosmetika i Sverige.
Alla ingredienser som används är godkända för kosmetiskt bruk.

Djurtester
Självklart så är inga av produkterna som säljs på tikei.se djurtestade. Detta tar vi helt avstånd ifrån!
Alla våra produkter är dessutom veganska!

Connect with us